Quixo Classic

Készleten
3079

5990 Ft

Listaár: 7990 Ft (Bruttó ár)
Brand:
Gigamic
Ajánlott korosztály:
8-99 éves korig
Ajánlott nem:
fiúknak és lányoknak
Játékosok száma:
2
Játékidő:
10-20 perc
Alapanyag:
fa
Doboz mérete:
28 x 6 x 28 cm
+
Házhoz szállítás futárszolgálattal
Budapest: 1-2 munkanap
Vidék: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Pick Pack Ponton
Budapest: 1-2 munkanap
Vidék: 2-3 munkanap
Személyes átvétel üzleteinkben
Baross utcai játékbolt: 1 munkanap
József körúti játékbolt: 1 munkanap
Erzsébet körúti játékbolt: 2 munkanap
Savoya Parki játékbolt: 2 munkanap

Az amőba nehezített változatában 25 fakocka hever a táblán, X és O jelzésekkel ellátva. Kezdetben nem látunk jeleket: mindig a tábla széléről veszünk fel egy kockát, és a saját jelünkre fordítjuk – esetleg eltolva vele az adott sort vagy oszlopot valamelyik irányban. A jelek helyzete tehát folyton változik! Az nyer, aki a saját jelzésével ellátott kockákból ötös sort tud kialakítani.

Előkészületek a játékhoz:

A tábla közepén elhelyezzük a 25 fa kockát úgy, hogy a jelöletlen oldala legyen felfelé. A játékosok választanak, hogí melyik legyen a kör jelzésű és melyik a kereszt jelzésű kockákkal. Az a játékos kezd aki a kör jelzésű kockával játszik.

A játék célja:

Az nyer, aki ábrájából vízszintes, függőleges vagy átlós irányban egy ötöts sorozatot tud kialakítani.

Játékszabályok 2 játékos esetén:

A játékosok felváltva lépnek. A soron lévő játékos mindig köteles lépni. A soron lévő játékos kivesz egy jelzés nélküli, vagy egy saját jelével ellátott kockát a tábla széléről - a tábla közepén lévő kockák tabuk. Az első körben nincs választási lehetőség, mindkét fél csak sima kockát választhat. Az ellenfél kockájával nem lehet lépni.

A kocka jelzésének megváltoztatása:

Akár jrlöletlen a kiválasztott kocka teteje, akár a játékos neve látható rajta, a játékos a következőkben csak jelzéssel felfelé helyezheti el.

Kocka áthelyezése:

A játékos a kivett kockát áthelyezi egy hiányos sorba. választhat, hogy a sor melyik végére helyezi el a kockáját. Ugyanoda, ahonnan elvette, nem teheti vissza.

A játszma vége:

A játszma akkor ér véget, amikor valamelyik játékos egy 5 kockából álló sorozatot hozott létre, vízszintes, függőleges vagy átlós irányban. Az a játékos, aki ellenfele kockáiból hoz létre sorozatot, elvesztette a játékot, akkor is, ha egyidejűleg saját kockáiból is sorozatot hozott létre.

Játékszabályok 4 játékos esetén:

A játékosok 2 csapatot alkotnak és az azonos csapat tagjai egymással szemben helyezkednek el. A játékosok az óramutató járásával megegyező irányban következnek sorra. A játékszabályok azonosak a két játékosra vonatkozó szabályokkal, az alábbi kiegészítésekkel:

- a játékos csak akkor mozdíthatja el a kockáját, ha a jelzésen levő pont felé néz.

- a kocka áthelyezésekor, a játékos megfordíthatja a jelzést úgy, hogy a pont a társa felé nézzen.

- lépéskényszer van, a soron lévő játékos, mindig köteles lépni, ha lehetősége van, hogy egy saját jelzésű, vagy jelöletlen kockát áthelyezzen.

- ritkán előfordulhat, hogy nincs olyan kocka amelyet elmozdíthat, ilyenkor kimarad a lépésből.

Az a csapat nyer, amely először létrehoz egy ötös sorozatot vízszintes, függőleges vagy átlós irányban. Ebben az esetben nem számít, hogy a pontok merre néznek.

Érdemes játszma előtt megállapodni, hogy a csapattársak játék közben beszélhetnek-e egymással.

Nincs hozzászólás

Hozzászólok

Hasonló termékek

Újdonságok

Akciós termékek

Vásárlási tudnivalók