Készleten
3099

5990 Ft

Listaár: 7490 Ft (Bruttó ár)
Brand:
Ravensburger
Ajánlott korosztály:
4-99 éves korig
Ajánlott nem:
fiúknak és lányoknak
Játékosok száma:
2-5
Játékidő:
10 perc
Alapanyag:
műanyag
Doboz mérete:
26 x 11 x 26 cm
+
Házhoz szállítás futárszolgálattal
Budapest: 1-2 munkanap
Vidék: 1-2 munkanap
Személyes átvétel Pick Pack Ponton
Budapest: 1-2 munkanap
Vidék: 2-3 munkanap
Személyes átvétel üzleteinkben
Baross utcai játékbolt: 1 munkanap
József körúti játékbolt: 1 munkanap
Erzsébet körúti játékbolt: 2 munkanap
Savoya Parki játékbolt: 2 munkanap

A doboz tartalma: 1 készülék (8 karral és 1 fejjel), 20 rákocska 4 színben, 1 fogó (eltérő színekben)

Hihihi! Micsoda szórakozás! A kicsi rákocskák szert tettek a tengerben fellelhető legjobb játszótársra, Jolly-ra a 8 karú polipra. A játéknak semmi nem állja útját, kivéve, hogy Jolly őrülten csiklandós.
A játékosok óvatosan megpróbálják kiszedni a kicsi rákokat Jolly karjai alól. A feszültség egyre nő. Jó érzékkel és kis szerencsével sikerülhet egyik-másik rákocskát kiszedni. Ha valaki a fogóval Jolly egyik karját megböki, megcsiklandozza. Jolly felkacag, a készülék megáll. Ki gyűjti össze elsőként a rákocskáit?

A játék célja

Összegyűjteni a kék, sárga, narancsszínű és piros rákocskákat.

Mielőtt a játék elkezdődik

Kinyitjuk a készülék alját és behelyezzük a 3 db elemet (AA/LR6 1,5 V). Ezt minden esetben felnőtt tegye meg. Az elemtartó kinyitásához csavarhúzóra van szükség. Kérjük, vegye figyelembe az alább olvasható használati utasítást.

Rakjuk a helyére Jolly karjait. Két különböző karja van, ezt a kar végén látható jelzés mutatja. Rögzítsétek a megfelelő kart a testhez mindig figyelve a megfelelő jelzésre.
Kérjétek egy felnőtt segítségét!

Használati utasítás felnőttek részére:
Ügyeljen arra, hogy a karokat kézzel nem lehet forgatni, mert ez Jolly belső alkatrészeiben kárt tehet.

Rögzítsétek Jolly fejét a testéhez!
Osszátok szét a rákocskákat, az erre kiképezett mélyedésekben. Az azonos színű rákocskákat különböző szintekre helyezzétek el, mert a felső emeletekről nehezebb őket kiszedni, mint alulról.
Ügyeljetek rá, hogy a rákocskák karjai kifelé mutassanak és a rákok felétek nézzenek.
A szikla alján találjátok a kapcsolót. Állítsátok az 1-re és indulhat a kezdő játékmód. Ha a 2-re állítjátok, haladó játékmódban játszhattok.
Helyezzétek a készüléket az asztal közepére, így mindenki jól hozzáférhet.

Kezdődhet a játék

A legfiatalabb játékos kezd, aztán az óramutató járásával megegyező irányba haladunk.

1. A rákocskák kifogása

Amennyiben te vagy a soron következő játékos, nyomd meg Jolly fejét. Hallani fogsz egy hárfahangot és Jolly forogni kezd, a kezei le és fel mozognak. Vedd kezedbe a fogót!

Használati utasítás szülők számára: Miután Jolly elindult, finomítsa a készülék érzékenységét. Ez abban az időben történhet, amikor felcsendül a hárfa hangja. Jolly ez idő alatt egyáltalán nem mozoghat, ennek ellenére, ha egy játékos hozzáér Jolly karjaihoz és felkacag, Jolly-t újra kell indítani. Leállításhoz és elindításhoz a fejét kell megnyomni.

Amint felcsendül a hárfa, próbálj meg egy rákocskát óvatosan kiszedni a fogóval. Leginkább akkor sikerülhet, ha alulról kezded. Közben figyelj arra, hogy ne érj Jolly karjaihoz.

2. Jolly jelzéseire figyelve

Ne csiklandozd meg Jolly-t:
Érd el, hogy úgy veszed le a rákocskát a sziklaszirtről, hogy nem érsz hozzá Jolly-hoz és nem csiklandozod meg. Ha sikerült, tartsd meg a rákot és jöhet a soron következő játékos.
Figyelj arra, hogy csak olyan színű rákocskát gyűjts be, amire szükséged van. Ha elnézted és egy másik színt sikerült leszedned, add oda annak a játékosnak, akinek erre szüksége van, azaz ezt a színt gyűjti.
Amennyiben gyűjtés közben több rákocska leesik, azt a színűt, amire szükséged van megtarthatod. minden más színűt adj oda annak a játékosnak, aki azt gyűjti. Ha a játékosnak nincs szüksége a rákocskára, helyezd vissza a sziklára.
Néha Jolly hirtelen felkacag és megáll. Ha éppen azon fáradozol, hogy kivegyél egy rákocskát, szerencséd van. Teljes nyugalommal kiveheted a rákot és a te gyűjtésed ezzel véget is ért. A következő játékos felkelti Jolly-t, amennyiben a fejét lenyomja.

Megérinted Jolly egyik karját és felnevet:
Ha rákgyűjtés közben meglököd Jolly egyik karját azonnal reagál a csiklandós polip. Kacagni kezd és megáll. Add vissza Jolly-nak a rákot, amit ekkor kivettél, vagy ekkor kiesett. Helyezd vissza a sziklára. Ezzel, sajnos a te köröd véget ért.

A következő játékoson a sor. Fogd meg a fogót, nyomd meg Jolly fejét, és ő újra elkezd forogni.

A játék vége

Amint egy játékos összegyűjtötte a saját rákocskáit, véget ér a játék és ez a játékos a nyertes.

Használati utasítás: a játék befejeztével ne felejtsétek el kikapcsolni a készüléket!

Kislányom 3.születésnaojára vettük. Nagyon szeretünk vele együtt játszani. Aranyos, vidám kis játék. Nem olcsó, de megéri az árát, jó minőség.
Hozzászólok

Hasonló termékek

Újdonságok

Akciós termékek

Vásárlási tudnivalók