Nincs készleten
3099

7490 Ft

(Bruttó ár)
Brand:
Ravensburger
Várható készlet:
ismeretlen
Ajánlott korosztály:
4-99 éves korig
Ajánlott nem:
fiúknak és lányoknak
Játékosok száma:
2-5
Játékidő:
10 perc
Alapanyag:
műanyag
Doboz mérete:
26 x 11 x 26 cm

A doboz tartalma: 1 készülék (8 karral és 1 fejjel), 20 rákocska 4 színben, 1 fogó (eltérő színekben)

Hihihi! Micsoda szórakozás! A kicsi rákocskák szert tettek a tengerben fellelhető legjobb játszótársra, Jolly-ra a 8 karú polipra. A játéknak semmi nem állja útját, kivéve, hogy Jolly őrülten csiklandós.
A játékosok óvatosan megpróbálják kiszedni a kicsi rákokat Jolly karjai alól. A feszültség egyre nő. Jó érzékkel és kis szerencsével sikerülhet egyik-másik rákocskát kiszedni. Ha valaki a fogóval Jolly egyik karját megböki, megcsiklandozza. Jolly felkacag, a készülék megáll. Ki gyűjti össze elsőként a rákocskáit?

A játék célja

Összegyűjteni a kék, sárga, narancsszínű és piros rákocskákat.

Mielőtt a játék elkezdődik

Kinyitjuk a készülék alját és behelyezzük a 3 db elemet (AA/LR6 1,5 V). Ezt minden esetben felnőtt tegye meg. Az elemtartó kinyitásához csavarhúzóra van szükség. Kérjük, vegye figyelembe az alább olvasható használati utasítást.

Rakjuk a helyére Jolly karjait. Két különböző karja van, ezt a kar végén látható jelzés mutatja. Rögzítsétek a megfelelő kart a testhez mindig figyelve a megfelelő jelzésre.
Kérjétek egy felnőtt segítségét!

Használati utasítás felnőttek részére:
Ügyeljen arra, hogy a karokat kézzel nem lehet forgatni, mert ez Jolly belső alkatrészeiben kárt tehet.

Rögzítsétek Jolly fejét a testéhez!
Osszátok szét a rákocskákat, az erre kiképezett mélyedésekben. Az azonos színű rákocskákat különböző szintekre helyezzétek el, mert a felső emeletekről nehezebb őket kiszedni, mint alulról.
Ügyeljetek rá, hogy a rákocskák karjai kifelé mutassanak és a rákok felétek nézzenek.
A szikla alján találjátok a kapcsolót. Állítsátok az 1-re és indulhat a kezdő játékmód. Ha a 2-re állítjátok, haladó játékmódban játszhattok.
Helyezzétek a készüléket az asztal közepére, így mindenki jól hozzáférhet.

Kezdődhet a játék

A legfiatalabb játékos kezd, aztán az óramutató járásával megegyező irányba haladunk.

1. A rákocskák kifogása

Amennyiben te vagy a soron következő játékos, nyomd meg Jolly fejét. Hallani fogsz egy hárfahangot és Jolly forogni kezd, a kezei le és fel mozognak. Vedd kezedbe a fogót!

Használati utasítás szülők számára: Miután Jolly elindult, finomítsa a készülék érzékenységét. Ez abban az időben történhet, amikor felcsendül a hárfa hangja. Jolly ez idő alatt egyáltalán nem mozoghat, ennek ellenére, ha egy játékos hozzáér Jolly karjaihoz és felkacag, Jolly-t újra kell indítani. Leállításhoz és elindításhoz a fejét kell megnyomni.

Amint felcsendül a hárfa, próbálj meg egy rákocskát óvatosan kiszedni a fogóval. Leginkább akkor sikerülhet, ha alulról kezded. Közben figyelj arra, hogy ne érj Jolly karjaihoz.

2. Jolly jelzéseire figyelve

Ne csiklandozd meg Jolly-t:
Érd el, hogy úgy veszed le a rákocskát a sziklaszirtről, hogy nem érsz hozzá Jolly-hoz és nem csiklandozod meg. Ha sikerült, tartsd meg a rákot és jöhet a soron következő játékos.
Figyelj arra, hogy csak olyan színű rákocskát gyűjts be, amire szükséged van. Ha elnézted és egy másik színt sikerült leszedned, add oda annak a játékosnak, akinek erre szüksége van, azaz ezt a színt gyűjti.
Amennyiben gyűjtés közben több rákocska leesik, azt a színűt, amire szükséged van megtarthatod. minden más színűt adj oda annak a játékosnak, aki azt gyűjti. Ha a játékosnak nincs szüksége a rákocskára, helyezd vissza a sziklára.
Néha Jolly hirtelen felkacag és megáll. Ha éppen azon fáradozol, hogy kivegyél egy rákocskát, szerencséd van. Teljes nyugalommal kiveheted a rákot és a te gyűjtésed ezzel véget is ért. A következő játékos felkelti Jolly-t, amennyiben a fejét lenyomja.

Megérinted Jolly egyik karját és felnevet:
Ha rákgyűjtés közben meglököd Jolly egyik karját azonnal reagál a csiklandós polip. Kacagni kezd és megáll. Add vissza Jolly-nak a rákot, amit ekkor kivettél, vagy ekkor kiesett. Helyezd vissza a sziklára. Ezzel, sajnos a te köröd véget ért.

A következő játékoson a sor. Fogd meg a fogót, nyomd meg Jolly fejét, és ő újra elkezd forogni.

A játék vége

Amint egy játékos összegyűjtötte a saját rákocskáit, véget ér a játék és ez a játékos a nyertes.

Használati utasítás: a játék befejeztével ne felejtsétek el kikapcsolni a készüléket!

Mókás játék, szeretünk vele játszani.

Kislányom 3.születésnaojára vettük. Nagyon szeretünk vele együtt játszani. Aranyos, vidám kis játék. Nem olcsó, de megéri az árát, jó minőség.
Hozzászólok

Hasonló termékek

Akciós termékek

Vásárlási tudnivalók