Cégtörténet

A cég indulásának története 1990-re tehető, amikor is Játékkuckó néven - elsők között megalakulva - létrejött Magyarországon egy fajátékokat forgalmazó apró bolt két egyéni vállalkozó összefogásával. A két vállalkozó kezdeti terve egyszerűen annyi volt, hogy a magyar piacon megpróbáljanak létrehozni és népszerűvé tenni a fajátékot, mint egy hiánypiaci szegmenset.

A hódítási folyamat a kezdetekben a Magyarországon és Romániában fellelhető kis választékú fajátékok forgalmazásából állt, ez akkor körülbelül 25-30 féle játékot jelentett. Az hamar kiderült, hogy a fajátékra igényt tartanak az emberek, így 1991-től a cég folyamatosan mesteremberek és kézművesek felkeresésének lehetőségével bővítette a termékskáláját. A Játékkuckó élettörténete összesen két évig tartott, amikor is az egyéni vállalkozók közös erővel vállalkozást alakítottak, így a cég a Fakopáncs '92 Kft. nevet vette fel. A Kft. ma már fajátékok gyártásával, importálásával és mintegy négyezer termék forgalmazásával is foglalkozik.

Néhány fontosabb cégtörténeti évszám:

  • 1990-1991: cégünk egyszemélyes vállalkozásként indult, néhány fajátékkal a Váci út 19. szám alatt találkozhattak az érdeklődők.
  • 1992-ben a cég, felvette a Fakopáncs nevet és a VIII. kerület Baross u. 50. szám alá költözött. Bővítette árukészletét és elkötelezett híve lett a minőségi fajátékok gyártásának és árusításának.
  • 1995-től már viszonteladókat is kiszolgáltunk, annak reményében, hogy a minőségi fajátékok minél szélesebb körben kaphatók legyenek.
  • 1997-ben megnyitottuk második boltunkat a VIII. kerület József krt. 50. szám alatt.
  • 1999-ben központi telephelyünk átköltözött a VIII. ker. Baross u. 46. szám alá, egy sokkal nagyobb területre, hogy a folyamatosan növekvő forgalom ne menjen a minőségi kiszolgálás rovására.
  • 2005-ben megnyílt a Fakopáncs harmadik üzlete a VII. Erzsébet krt. 23. szám alatt.
  • 2007-ben megnyitottuk online játékboltunkat, biztosítva ezzel a kényelmesebb vásárlást és azt, hogy termékeink a nap 24 órájában elérhetők legyenek a világ bármely pontjáról.
  • 2012-ben megnyílt a Fakopáncs negyedik üzlete a Savoya Park Bevásárlóközpontban (XI. Hunyadi János út 19.)